Digitale ondersteuning

HulpVragersSysteem

Het is van groot belang dat ieder maatje per hulpvrager het beschikbare dossier bij houdt. Het kan immers gebeuren dat de hulpvraag (tijdelijk) moet worden overgenomen door een collega maatje. In beginsel is dit een verplichting die we ook hebben vastgelegd in de vrijwilligersovereenkomst.

In HVS zelf is een handleiding te vinden. Alle aspirant maatjes worden na de 3-daagse cursus uitgenodigd voor nadere kennismaking waarbij aandacht is voor het gebruik van HVS. Deze software voldoet aan de strenge privacy regelgeving.

Alle verzamelde gegevens worden geanonimiseerd en zijn de basis voor rapportages aan bestuur en gemeente Apeldoorn en dus van belang voor de financiële ondersteuning van ons werk.

Leeromgeving

Vanuit HVS kun je eenvoudig doorklikken naar de online leeromgeving (OLO). Daar is zoveel te vinden, waaronder het cursusmateriaal, ondersteunende modules, formulieren en dergelijke. Het heet niet voor niets leeromgeving, dus regelmatig eens rondkijken kan je veel leren en ondersteunen.

E-mail

Alle maatjes krijgen vanuit SchuldHulpMaatje Apeldoorn een e-mailadres, bijv. . Je krijgt de gegevens daarover via e-mail. Het gebruik hiervan is vereist.

Heb je vragen over het juiste gebruik van het HVS of e-mail: neem dan contact op met je coördinator of met