Hulp nodig ?

Hulp nodig? Wij kunnen je helpen

Kun je iedere maand je vaste lasten betalen, zoals huur, de zorgverzekering, de energierekening? 

Bij veel mensen lukt dat niet. Vaak is dat niet hun eigen schuld. Intussen schaam je je er wel voor en heb je er stress van.

Wij kunnen je helpen. Wij kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden om uit de problemen te komen. We zetten ons in om je te leren financiële problemen te voorkomen.

Onze hulp is gratis. Lees verder of als je dat al gedaan hebt, klik op de knop Ik wil hulp.

Hoe sta jij er voor?

Met de test weet je in een paar minuten hoe je er financieel voor staat en of het nodig is om in actie te komen. 

Doe de test

Zelf aan de slag 

Alles begint met een goed besluit. Stel niet langer uit en begin direct. Door niets te doen, lopen je betalingsachterstanden of schulden alleen maar verder op. 

NIBUD

Het NIBUD geeft veel informatie over schulden en financiële problemen. Als je eerst wilt uitzoeken of je er zelf uit kunt komen, bezoek dan de volgende webpagina van het NIBUD: https://www.nibud.nl/onderwerpen/rondkomen/

Schuldhulpmaatje Apeldoorn heeft ook een paar handige hulpmiddelen in excel-format. Als je wilt, kun je ze gratis gebruiken. Zie hieronder.

Door de tips en links naar handige websites helpen je op weg om je geldzaken in orde te maken. 

Ben je in staat om de inkomsten en uitgaven zelf op een rijtje te zetten? Kun je een overzicht maken van de schulden en kun je een excel-overzicht invullen? In de eerste plaats kun je dan een voorbeeld van een kasboek en een schuldenoverzicht downloaden. Daarmee kan je zelf al aan de slag.

Is het toch lastiger dan je dacht? Neem dan alsnog contact op met SchuldHulpMaatje voor hulp. Een maatje denkt graag met je mee.

Hoe helpt een maatje van SchuldHulpMaatje Apeldoorn? 

We zetten samen de inkomsten en uitgaven op een rijtje. Daarnaast we lopen ook de eventuele toeslagen goed na. Daarna volgt een overzicht van de schulden en de schuldeisers. Daarna gaan we samen een oplossing zoeken. 

We leren je een administratie op te zetten 

Daarnaast kunnen we helpen bij de contacten met bijv. de gemeente, schuldeisers, deurwaarders, etc.. 

We sluiten de hulpvraag pas af, als we samen het gevoel hebben dat het kan. 

Onze hulp 

Onze hulpverlening is gratis. Wij bieden jou persoonlijk contact in alle vertrouwelijkheid. Onze hulp is altijd tijdelijk, want we richten ons ook sterk op jouw zelfredzaamheid. Doordat wij proberen je te helpen bij het voorkomen van schulden en het zelfstandig beheren van een goede financiële administratie. 

Wat verwachten wij van jou? 

Je moet je inzetten om echt zelf uit de problemen te komen. Volledige openheid is nodig, net als het nakomen van gemaakte afspraken. Wij zetten ons in en verwachten dat ook van jou. Als je de afspraken meerdere keren niet nakomt zonder reden of contact met jouw Maatje, dan kunnen wij besluiten te stoppen met onze hulp, maar dat is wel het laatste dat wij willen. 

Ik wil hulp. 

Je hebt hulp nodig ? Stel dat je je wilt aanmelden voor hulp? 

Wil je eerst even bellen met een van de coordinatoren? Onze telefoonnummers staan op de deze website op de Home-pagina: https://www.schuldhulpmaatjeapeldoorn.nl/

Je kunt jezelf aanmelden, bij SchuldHulpMaatje Apeldoorn je hebt geen verwijzing nodig. Elke week worden de binnengekomen hulpvragen besproken en wordt er daarna zo spoedig mogelijk contact met jou gezocht.

Ik wil hulp.